NARM

NARM – Neuro Affective Relational Model- is ontwikkeld om te kunnen werken met ontwikkelingstrauma. Gedurende onze ontwikkeling als kind hebben we veel steun, verzorging, begeleiding, veiligheid, voeding, liefde, grenzen, bescherming, structuur, duidelijkheid, ruimte, zelfvertrouwen, vertrouwen, warmte en aanraking nodig om op te kunnen groeien tot gezonde individuen. Indien er in de opvoeding of tijdens het opgroeien een ernstig gebrek ontstaat aan datgene wat wij nodig hebben spreken we van ontwikkelingstrauma.

Om dit chronisch te kort te compenseren ontwikkelen wij manieren om te overleven. Deze overlevingsstijlen werken heel goed als kind om door de moeilijke perioden heen te komen, maar kunnen ons als volwassene in de weg gaan staan. Zodat goed en gezond functioneren en of op een volwassen manier te reageren en te handelen bemoeilijkt wordt..

Met NARM wordt er naast het zenuwstelsel en de lichamelijke sensaties van spanning en ontspanning, ook gewerkt met het aanvullen van de te korten die wij hebben ervaren tijdens de ontwikkeling. Door deze vanuit het hier en nu aan te vullen, de mentale negatieve overtuigingen te ontkoppelen en de emotionele lading die gepaard gaat met deze tekorten ruimte te geven, worden lichaam en geest bevrijd van zeer oude vastzittende energie en ongezonde gedachten en patronen.