psycho-Energetische Therapie

Tijdens een energetische behandeling wordt er gewerkt met de energie in het lichaam en de energie rondom het lichaam. De energie die onze organen, spieren, en metabolische processen aanstuurt, kan worden verstoort door trauma, overlevingsmechanismen, fysiek letsel, negatieve overtuigingen, emotionele blokkades of oude karmische gebeurtenissen. Indien het lichaam te kort aan energie krijgt kan dat fysiek tot uiting komen door zoals; chronische pijn, ziekten, vermoeidheid of algemene malaise.
Vaak zijn deze fysieke klachten nog niet meetbaar via de westerse geneeskunde, maar ondertussen kunnen deze wel problemen veroorzaken in het dagelijks functioneren. Door het werken met de vastzittende energie en door contact te maken met de mentale of emotionele blokkade die er achter zit, kan de energie weer in beweging komen.
De technieken die gebruikt worden tijdens een energetische behandeling zijn o.a.; healing, fonoforese, kristal therapie, etherische chirurgie, geluid, etherische oliën, innerlijk kind werk.

Hoe werkt een energetische behandeling?

Deze behandeling vind plaats op de behandelbank. Door letterlijk met de handen contact te maken met het lichaam kan het “gesprek” met de energie en het lijf plaatsvinden. Het lichaam geeft aan waar er precies energie vast blijft zitten en waar er misschien een te veel of te weinig energie is. Door een stukje bewustwording en contact te creëren met het lichaam en eventuele emoties kan het lichaam zijn natuurlijk stroom weer oppakken en de tekorten aanvullen of het te veel aan energie loslaten. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstellend vermogen weer op actief gezet en worden de genezingsprocessen versnelt.