EFT

Dit is een techniek die wordt toegepast om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijk of psychosomatische klachten (hoofdpijn, migraine, rugpijn) en verslavingen te behandelen. Het is een onorthodoxe no-nonsens manier om stress, angst en spanning op lichamelijk niveau te doorbreken.

Met EFT ontkoppel je de stressreacties in je lichaam van bepaalde gebeurtenissen en momenten die je een stressgevoel blijven geven. Door je bewust te concentreren op deze gebeurtenissen of een specifiek emotioneel probleem en tegelijkertijd op energiepunten op je lichaam te kloppen, wordt de stressstroom doorbroken en definitief ontkoppeld van de trigger. Door het kloppen worden er endorfines (gelukshormonen) aangemaakt. Deze lichaamseigen gelukshormonen verbreken de neurologische stress-verbinding in dat deel van de hersenen wat deze stress veroorzaakt (het limbisch systeem).
De bedrading wordt als het ware opnieuw aangelegd.

Hoe werkt een EFT behandeling?

Eerst wordt er gekeken welke situatie de stress oproept. Deze situatie wordt omgezet in een zinnetje dat je tijdens het kloppen uitspreekt. Met dit zinnetje open je het onderbewuste om de stress en spanning eerst even op te roepen, zodat deze vervolgens snel en pijnloos kan worden oplossen. Door de emotionele triggers in het heden met EFT te behandelen los je tevens diepgewortelde problemen uit het verleden op. Vervolgens leer je op welke plekken te kloppen om effect te hebben. Na een rondje kloppen kun je direct het effect voelen!

Deze techniek is makkelijk aan te leren en daardoor thuis ook goed toe te passen op dagelijkse gebeurtenissen. EFT werkt zeer goed als je het regelmatig doet en op de juiste lichaamspunten klopt.

  • EFT vermindert ANGST en STRESS en geeft in korte tijd Rust in je hoofd.
  • EFT grijpt direct in op de automatische angst- en stress-reflexen van je Emotionele brein.
  • EFT vermindert direct stresshormonen die vecht- en vluchtreacties veroorzaken.
  • EFT vermindert spierspanning snel.
  • EFT is thuis toe te passen!